DOC-ouders

Op de benedenverdieping van onze school zijn de schoolbibliotheek en het documentatiecentrum gevestigd.

Leerlingen vanaf groep 3 kunnen hier lees- en informatieboeken komen halen die zij enkele weken mogen houden in de klas. Zij mogen 1 leesboek en 1 informatieboek meenemen, maar als er een boekbespreking, spreekbeurt of werkstuk gemaakt moet worden, mag dit bij uitzondering voor een korte periode ook wel eens meer zijn.

De leesboeken zijn ingedeeld naar niveau, vanaf prentenboeken en M3 leesboekjes voor de jongsten tot Harry Potter voor de bovenbouwers. De informatieboeken zijn gerangschikt op onderwerp en worden veelal gebruikt voor het werkstuk of gewoon om lekker in te bladeren.

Het uitlenen en innemen van de boeken wordt geregistreerd, zodat we altijd weten waar de boeken zich bevinden en wanneer ze weer terug moeten zijn in de bibliotheek.

Gelukkig is er een enthousiaste groep ouders die ervoor zorgt dat de kinderen daadwerkelijk iedere schooldag in het doc terecht kunnen.Zij verzorgen de uitleen en inname van de boeken en adviseren de (m.n. jongere) kinderen bij het vinden van een geschikt boek of helpen bij het zoeken van informatieboeken voor een werkstuk.

Er zijn geen items beschikbaar.

Kalender

Beschrijving
23 januari  -   Start nationale voorleesdagen
25 januari  -   Studiedag
28 januari  -   Studiedag
04 februari  -   Verslag mee
04 februari  -   Start oudergesprekken
15 februari  -   Opgave Voortgezet Onderwijs
16 februari  -   Voorjaarsvakantie
05 maart  -   Lesjesavond
06 maart  -   Montessori Open Dag
20 maart  -   Inloopochtend

bekijk de volledige kalender