Tuinouders

In de groene achtertuin van de school ligt onze schooltuin. Deze wordt voornamelijk bijgehouden door de leerlingen. De kinderen gaan in kleine groepjes, onder leiding van een moeder of vader, in de tuin werken.

De tuincommissie, bestaande uit twee leerkrachten en ouders, coördineert de werkzaamheden in en rond de tuin. Zo is het altijd duidelijk wat er moet gebeuren. Behalve dat het werken in de tuin ontzettend leuk is, ervaren kinderen ook hoe groenten en kruiden groeien. Regelmatig wordt er allerlei lekkers geoogst en met de kinderen geproefd. Bietjes, sla, tuinkers, groentesoep, aardbeien…het smaakt allemaal heerlijk zo vers uit de tuin!

De kinderen vinden het altijd een feest om in de tuin te werken. Samen met de tuinouders gebeurt dit dan ook regelmatig. Om de tuin goed te kunnen onderhouden kunnen we nog meer tuinouders gebruiken. Iets voor u? U kunt terecht bij de leerkracht van uw kind. Twee keer per jaar, in het najaar en in het voorjaar, organiseren wij op de woensdagmiddag een tuinmiddag. Alle ouders en kinderen die het leuk vinden om mee te helpen de tuin winter- of zomerklaar te maken zijn ook dan van harte welkom.

Er zijn geen items beschikbaar.

Kalender

Geen gebeurtenissen om weer te geven.

bekijk de volledige kalender